7 de gener de 2020

S’han acabat les festes i, qui més qui menys, ha notat canvis en la seva salut o forma física. És hora de tornar a la rutina: àpats lleugers i saludables, productes de temporada, horaris regulars, fer esport… Moltes persones aprofiten la tornada de les festes i l’inici d’any per fer algun tipus de dieta depurativa, que els ajudi a millorar les funcions del fetge i dels ronyons. Avui no us parlarem de dietes però sí d’aliments depuratius que en aquesta època estan de temporada. Aliments molt fàcils de trobar en botigues i mercats, i que de ben segur que teniu sovint per casa.

  1. Llimona. Juntament amb la resta de cítrics, és un dels aliments més beneficiosos per a la salut. Una bona manera de prendre’n és diluint-ne el suc en un got d’aigua. Incorporeu-ho com a hàbit diari en la vostra dieta, notareu els resultats!
  2. Col. Producte de temporada en mesos d’hivern, en trobareu per tot arreu! Al Bages, hi ha la varietat de col verda manresana, més llarga i d’un color més fosc. Podeu bullir-la i saltejar-la amb altres verdures, fer-ne un trinxat amb patata… Es tracta d’un producte amb grans possibilitats a la cuina.
  3. Fruits secs. Sobretot les nous, però també la resta de fruits secs tenen enormes beneficis per a la salut. Podeu incorporar-los a la vostra dieta substituint l’esmorzar de mig matí o el berenar a la tarda.
  4. Alvocat. En amanides, en guacamole, per esmorzar o berenar… A l’hora de prendre alvocat només heu de tenir en compte el seu alt contingut en calories, per la qual cosa cal que consumir-lo amb moderació si, a més de depurar, voleu perdre pes.
  5. Oli d’oliva. L’or líquid de la nostra dieta. Feu-lo servir com a amaniment prioritari per amanides, verdures al vapor, pa amb tomàquet… També a l’hora de cuinar, millor l’oli d’oliva que d’altres olis vegetals.

Així doncs, amb aquests i d’altres ingredients bàsics és molt fàcil cuidar-se i recuperar-se de tot el que hem menjat de més durant les festes. I un darrer consell, feu cas a la natura, i consumiu sempre que pugueu fruites i verdures de temporada. Als establiments de Menjar i Beure a Manresa ho tenim molt en compte i durant aquests dies trobareu als menús diaris plats molt saludables elaborats a base de productes de temporada. Perquè us cuideu també menjant fora de casa 😉