20 d'octubre de 2019

Arriba la tardor i amb ella els seus aliments més típics. És l’època de les castanyes! La castanya és una fruita seca que ha triomfat molt en la nostra cultura gastronòmica. No ens ho pot semblar però és un aliment saludable que té un alt valor energètic  i importants beneficis nutricionals. Les castanyes també són una bona font de minerals, com ara ferro, potassi i fòsfor.

Sabíeu que gràcies a que tenen una gran quantitat de fibra, les castanyes es converteixen en un aliment molt adequat contra el restrenyiment? Menjant castanyes milloreu el trànsit intestinal.  A més a més, contenen moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruits secs; per tant, tenen poques calories i això fa que s’utilitzin en moltes dietes d’aprimament.

Pel que fa als hidrats de carboni, la castanya en té un 40%, mentre que la resta de fruits secs en solen tenir entre un 15 i un 20%. Això s’ha de tenir en compte, ja que a causa de l’alta proporció en hidrats de carboni, les persones diabètiques han de moderar-ne el consum.

En definitiva, es tracta d’una fruita seca que ens aporta escalfor i energia duradora, per tant, energia per escalfar-nos bé a l’hivern i poder rendir una bona estona.