22 de març de 2019

Hi ha alguna cosa que faci més primavera que fer el vermut en una terrassa del Passeig? Sembla que aquest any el bon temps ha arribat més aviat que mai, així que aprofitem-ho per gaudir d’aquest petit plaer quotidià.

A Manresa, el Passeig és el lloc per excel·lència per fer el vermut. I la terrassa del Xaloc, situada al primer tram, una de les més històriques i emblemàtiques. Hi trobareu una àmplia varietat de propostes per fer el vermut: des de les clàssiques patates i olives fins a escopinyes, gildes, musclos, anxoves, patates braves, seitons… Podeu fer vosaltres la combinació que vulgueu, o escollir alguns dels seus combinats que porten el nom de dates assenyalades al nostre calendari: el “Diumenge de rams”, amb escopinyes, olives i musclos; el “Festa Major”, amb escopinyes, gildes i musclos; el “Sant Jordi”, amb seitons, olives i musclos; el “Sant Joan”, amb carxofes, anxoves i olives; o el “Diada”, amb carxofes anxoves i seitons. Podeu acompanyar cadascuna d’aquestes propostes amb dos gots de vermut artesà o dues copes de vi.

El diumenge de Carnestoltes va obrir oficialment la temporada de vermuts al Passeig. I aquest any tenim la sort que el temps hi acompanya i no ens caldrà esperar fins a Rams o Sant Jordi per continuar-la. Amb amics, amb la família, mentre fem petar la xerrada i prenem el sol que tant hem trobat a faltar durant l’hivern… Benvinguda primavera i benvinguts vermuts!