23 de març de 2018

La Pasqua és època d’ous, dels normals i sobretot dels de xocolata…! Però avui us volem proposar una recepta totalment diferent: ous ferrats dolços. Va ser una de les propostes que va participar al concurs de receptes de Menjar i Beure a Manresa i creiem que val molt la pena recuperar-la. Us hi animeu?

Ingredients:

  • Llet
  • Galetes maria
  • Mitjos préssecs
  • Almívar de préssec
  • Clara d’ou
  • Flam Royal
  • Conyac

Preparació:

El primer pas és ajuntar el sobre de flam Royal en una cassola amb llet fins que bulli. Mentrestant, barregem l’almívar del préssec amb 50g de conyac. A continuació, banyem les galetes amb l’almívar i les anem col·locant en una bandeja fonda. Un cop hem posat les galetes en línies rectes hi tirem el flam fins que cobreixi una mica les galetes. Hi posem una altra tanda de galetes a sobre de les altres i hi tornem a tirar el flam fins cobrir la galeta altre cop i repetim el procés per tercera vegada. Per aconseguir un toc especial, al capdamunt de les piles de galetes hi posem mig préssec i ho posem a la nevera. Finalment, muntem les clares i les posem al voltant dels préssecs. Per presentar-ho a taula és tan simple com servir una torre de galetes en un plat, junt amb una meitat de neula.