14 de febrer de 2018

Avui recuperem una de les receptes que es va presentar al Concurs de Receptes de Nadal que vam organitzar des de Menjar i Beure a Manresa durant una bona pila d’anys. Què millor que un pastís de carn d’olla per escalfar-nos en aquests dies de fred? Preneu nota i poseu-vos mans a l’obra, és una recepta original i molt fàcil de fer. El seu autor és Josep Boix Domènec.

Ingredients:

  • 100 grams de carn d’olla (pilota, cua, pollastre, peu de porc, etc)
  • 3 ous
  • 3 llesques de pa de motlle s/c
  • 1 pot de llet vaporitzada
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • sal i pebre
  • mantega
  • maionesa
  • pebrot escalivat

Preparació:

Primerament posem tots els ingredients en un bol i els batem. A continuació, posem els ingredients batuts en un motlle untat prèviament amb mantega i ho posem a coure al forn al bany maria a 170ºC, durant tres quarts d’hora. Un cop estigui fet, ho deixem refredar. Finalment, traurem el pastís del motlle i el posarem en una safata. Com a toc final d’aquest plat, decorem el pastís amb maionesa i pebrot escalivat per sobre i ho servim a talls.