29 de setembre de 2017

Les malalties del cor són una de les principals causes de mort a l’Estat i en molts casos són conseqüència d’una alimentació insana. Per això mateix , és molt important mantenir una alimentació saludable. En el Dia Mundial del Cor, us volem oferir uns consells d’alimentació  i uns hàbits de vida saludable que hauríeu de saber per prevenir les malalties cardiovasculars.

 1. Disminueix el consum de sal. Abusar de la sal en els menjars es dolent, tant per cuinar com per amanir. És considerat un factor de risc clau en la malaltia cardíaca.
 2. Vigila amb el consum d’alcohol. És perjudicial per al sistema cardiovascular, ja que produeix l’augment de la pressió arterial.
 3. Fruites i hortalisses cada dia. És recomanable consumir un mínim de cinc racions de fruites i hortalisses al dia i acostumar-se a menjar fruita com a postres en cada àpat.
 4. Afegeix els fruits secs a la teva alimentació. Els fruits secs es troben entre els aliments que ens donen un alt benefici per a la salut cardiovascular.
 5. Redueix l’estrès. Patir estrès ens pot portar a l’ansietat. L’estrès i l’ansietat són dos problemes que hem d’intentar evitar, ja que ens produeixen un augment de la tensió emocional i això és perillós per a la salut del nostre cor.
 6. Consumeix productes frescos i de temporada.
 7. El peix per davant de la carn. Es recomana donar prioritat al consum del peix blanc i blau en comptes de la carn.
 8. Els làctics millor desnatats. Utilitzar llet i productes làctics que siguin baixos tant en greix com en sal.
 9. Realitza habitualment una activitat física. La pràctica regular d’exercici físic sempre és beneficiosa per a la nostra salut.
 10. No fumis. Si ho fas, intenta deixar-ho el més ràpid possible.
 11. Tria les parts magres de les carns. Elimina el greix visible.
 12. L’aigua és la beguda més saludable. No abusis dels sucs comercials i refrescos. En general, evita les begudes ensucrades.

Als restaurants de Menjar i Beure a Manresa et volem ajudar a mantenir aquests hàbits saludables. Per això, als nostres menús sempre trobaràs plats lleugers fets amb ingredients de la dieta mediterrània i una opció de fruita a l’hora de les postres. Perquè puguis cuidar-te i tenir un cor ben sa també quan mengis fora de casa!