14 de setembre de 2017

Com moltes altres zones vinícoles de Catalunya, el Bages es troba immers en la verema. Són dies d’activitat frenètica als cellers i a les vinyes, però que no impedeixen que molts d’ells s’obrin al públic perquè tothom pugui gaudir i conèixer millor com és el procés d’elaboració del vi. A continuació recollim algunes activitats que podeu fer aquests dies per viure de ple la verema al Bages:

Festa de la verema a l’Oller del Mas

El dissabte 16 de setembre l’Oller del Mas celebra la seva festa de la verema. Podreu gaudir d’una vintena d’activitats programades com ara música en directe, concursos, mercat artesanal, un espai dedicat als més petits… I tot això en l’entorn únic d’aquest celler, un castell del segle X. Trobareu més informació al web www.festaverema.com.

Jornada familiar entre vinyes al celler El Molí

El celler El Molí, situat als peus del Collbaix i elaborador dels vins que porten aquest mateix nom, organitza una jornada familiar entre vinyes el dissabte 16 de setembre. L’activitat començarà amb un esmorzar, continuarà amb la verema i visita al celler i s’acabarà amb un dinar. Trobareu més informació a www.cellerelmoli.com.

Festa de la verema del Sindicat d’Artés

Les caves Artium d’Artés fan la seva pròpia festa de la verema el dissabte 23 de setembre. A les 10 i a les 11 del matí podreu esmorzar, pujar al tractor i anar-vos-en de verema per fer la vostra ampolleta de most. Per a més detalls, informeu-vos-en a www.cavesartium.com.

Festa de la verema del Bages

És la festa dela verema per excel·lència del Bages. Organitzada per tots els cellers de la DO Pla de Bages, aquest tindrà lloc pels volts del diumenge 1 d’octubre. Aquest dia és el que tindrà lloc a la plaça vella d’Artés la mostra de vins del Bages, es podran visitar diferents cellers, participar en tastos i degustacions… Per conèixer tot el programa, que encara no està tancat, us recomanem estar atents al web www.festaveremabages.cat.

Amb totes aquestes propostes segur que podreu fer una bona immersió al temps de verema. Si ho voleu complementar amb un bon àpat amb vins del Bages, podeu fer-ho als restaurants de Menjar i Beure a Manresa. Tant al Maïami com al Cibus hi trobareu una bona selecció de vins de proximitat dels cellers de la nostra DO. Salut!