19 de juliol de 2017

Lleuger i saludable, el peix és perfecte per als àpats d’estiu! És ric en greixos saludables, minerals, proteïnes… Però sabíeu que el peix també té les seves pròpies temporades, com passa amb la fruita i la verdura? A continuació us expliquem quins són els peixos i mariscs que estan de temporada durant els mesos d’estiu.

Pel que fa als peixos de mar, tant al juliol com a l’agost és època de bonítol, escórpora, halibut, sorell, lluç (sobretot al juliol), nero, palometa, peix espasa i sardina. En canvi, tot i que a les peixateries segur que trobareu peixos tan populars com la tonyina, el seitó o el rap, heu de saber que ara no estan de temporada.

De peixos de piscifactoria com el salmó o la truita en trobareu tot l’any. Per contra, hi ha peixos de piscifactoria que sí que tenen una temporada determinada. És el cas de l’orada o el llobarro, que es troben sobretot entre els mesos d’hivern i primavera, per la qual cosa ara tampoc estan al seu millor moment.

El marisc i la closca són definitivament els reis de l’estiu. Juliol i agost són temporada de gambes, llagostes, llamàntols, llagostins, escamarlans, ostres, cloïsses, musclos i calamars. Aprofiteu-ho doncs per gaudir de totes aquestes delícies!

I on podeu menjar peix i marisc de qualitat a Manresa? Nosaltres us recomanem el restaurant Atenes a dalt de tot del Passeig, especialitzat en productes del mar tant en forma d’arrossos i fideuàs com en tapes o plats cuinats. A més, durant la temporada d’estiu cada dijous s’hi organitza el Gastropasseig, una proposta de sopar gastronòmic amb un producte protagonista, en què el peix i el marisc hi tenen un paper destacat. Així doncs, no us perdeu les seves sardinades i closcades, són tot un regal per als sentits!