5 de maig de 2017

Esteu d’operació bikini? Doncs heu de saber que aquest dissabte, 6 de maig, és el Dia Internacional Sense Dieta, una celebració que es va instaurar l’any 1992 per posar en valor la diversitat de formes del cos humà i alertar sobre els riscos d’algunes dietes extremes. Sigui com sigui, un estudi fet públic aquesta setmana afirma que un 70% de dones a l’estat ha fet l’operació bikini algun cop a la seva vida i més de la meitat creuen que la tornaran a fer en un futur. Fins i tot hi ha un 8% que diuen que la fan cada any.

Malgrat tot, els experts recomanen tenir uns bons hàbits durant tot l’any, i no només uns mesos abans de l’estiu. Seguir una dieta equilibrada i fer esport de manera regular són les claus per mantenir una bona salut i també una bona imatge. Així, ens estalviaríem les dietes extremes que, a més, poden tenir l’efecte rebot i fer-nos guanyar ràpidament el pes que hem perdut.

I quins són aquests bons hàbits? En alimentació, és clau apostar per la dieta mediterrània, amb abundància de fruita i verdura, peix i cereals, carn amb moderació, dolços i productes industrials només de manera ocasional i sempre amanint amb oli d’oliva. Pel que fa a l’exercici físic, cal trobar aquell que ens motivi i ens ho faci passar bé. Us agrada passejar? Córrer? Fer alguna activitat al gimnàs? Hi ha un munt d’opcions per escollir. Fora d’això, hi ha alguns trucs molt senzills com desplaçar-se a peu sempre que sigui possible, pujar per les escales enlloc de l’ascensor… Tot hi ajudarà!

Si heu de menjar de restaurant, sapigueu que a Manresa la cafeteria BreiCafè, ubicada a les instal·lacions de la FUB i adherida a Menjar i Beure a Manresa, compta amb les certificacions AMED i Aquí sí fruita per la seva aposta per la cuina mediterrània i la presència de fruita i verdura fresca als seus menús.

Que tingueu un feliç dia mundial sense dieta!