28 d'abril de 2017

Avui us parlarem d’un dels grans actius del nostre territori en matèria gastronòmica. Coneixeu la Fundació Alícia? Ubicada al complex de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, Alícia es dedica a la recerca en l’àmbit de l’alimentació. Hi treballen conjuntament cuiners i científics amb un objectiu comú: aconseguir que tothom s’alimenti millor i que l’alimentació serveixi per millorar la nostra qualitat de vida.

La recerca que es fa a Alícia dóna lloc a una quantitat important d’estudis que estan a l’abast de professionals i de particulars. Però Alícia fa també una funció divulgativa molt important de cara a la població pel que fa a la conscienciació sobre la importància de tenir uns bons hàbits alimentaris, la promoció de l’alimentació de proximitat i de temporada, donar idees pràctiques per fer la cuina del dia a dia més fàcil i divertida…

Precisament en aquest sentit, aquest cap de setmana torna Alícia’t, una gran festa al voltant de l’alimentació i la gastronomia amb activitats pensades per a nens, famílies i tothom qui estigui interessat en aquest tema. Hi podreu des de conèixer i tastar productes agroalimentaris singulars, descobrir atractius turístics i gastronòmics del territori, gaudir de tallers de cuina i alimentació molt actuals per a grans i petits, i participar en tot tipus d’activitats per passar-s’ho bé, tot gaudint i aprenent a l’entorn de la cuina fàcil, sana i divertida. Una proposta molt recomanable!

I si aquest cap de setmana no us hi podeu apropar, sapigueu que durant tot l’any Alícia organitza tallers de cuina familiars. Podeu consultar la programació a www.monstbenet.com.

I ja per acabar, comentar-vos que el director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat un dels convidats de les converses “Alzheimer a l’hora del cafè” que organitza l’associació de familiars d’Alzheimer al restaurant Maïami. Tot un plaer haver pogut gaudir dels seus coneixements a l’entorn de la cuina i l’alimentació!