21 d'abril de 2017

Sant Jordi enguany s’escau en diumenge, el que el fa perfecte per a celebrar-lo més que mai, acompanyats per la parella, la família o la colla d’amics. A Manresa, la tradició mana sortir a fer el volt pel Passeig i badar per les parades de llibres i de roses. Aquest any, a més, podrem fer-ho sense presses acompanyats d’un temps que sembla que serà del tot primaveral.

Sou dels que regaleu una rosa a la vostra parella? Un llibre? Busqueu altres regals més originals? Des de Menjar i Beure a Manresa us donem idees perquè aquesta diada sigui també una festa gastronòmica. Aprofiteu-ho per sorprendre la vostra parella amb un dinar romàntic, o sortiu a fer un àpat en família i convertiu-ho en un dia realment especial. Això, sense oblidar-nos dels vermuts al Passeig… No hi ha millor dia per gaudir d’estar asseguts en una de les terrasses mentre prenem alguna cosa vivint l’ambient de Sant Jordi.

Per dinar a fora, us destaquem dues propostes: d’una banda, la del restaurant Maïami, en ple centre de Manresa i a tocar del Passeig, us permet fer un àpat especial sense perdre-us res de la diada. Aquest diumenge al Maïami us han preparat un menú especial que, per 16 €, us proposa escollir entre 4 primers, 4 segons i 5 postres, entre els que hi trobareu una crema de marisc amb gambes, uns raviolis amb salsa bolonyesa, un entrecot amb patates fregides, o confit d’ànec amb peres. Per postres, el tradicional pastís de Sant Jordi, sorbet de llimona, pinya natural… Una proposta que agradarà a grans i petits!

Si el que voleu és tranquil·litat, us proposem que aneu fins al Cibus, a l’avinguda de les Bases de Manresa, on podreu gaudir d’un menú amb diferents propostes com la crema de bolets amb xips de pernil, el timbal d’escalivada amb anxoves, el bacallà a la manresana o l’espatlla de xai al forn. Per postres, podreu escollir entre un deliciós coulant de xocolata, crema catalana o macedònia natural. Tot, per 18 € amb aigües minerals i vins del Bages.

Així doncs, només ens queda desitjar-vos un feliç Sant Jordi! I no us oblideu que durant tot el mes d’abril podeu participar a Llibres Creuats. Trobareu més informació en aquest post.