24 de març de 2017

S’acosten les vacances de Setmana Santa i qui més qui menys comença a fer plans… I vosaltres? Ja sabeu com passareu aquests dies de festa? Nosaltres avui us donem 4 motius per quedar-vos a Manresa, si sou d’aquí, o per venir a visitar-nos i gaudir de la nostra bonica ciutat si sou de fora. Perquè a Manresa podreu viure les tradicions de Setmana Santa i moltes coses més. Preneu nota!

  1. Anar a la festa del Diumenge de Rams. La benedicció del Diumenge de Rams de la plaça de Crist Rei de Manresa és una tradició molt arrelada, que reuneix famílies senceres en el primer gran esdeveniment de la primavera. Després de beneir palmes i palmons, no us podeu perdre la desfilada dels armats pel Passeig. I abans d’anar a fer un bon dinar, què us sembla aturar-vos en una terrasseta a fer el vermut?
  2. Fer un dels tallers infantils al Parc de l’Agulla. El Parc de l’Agulla és un espai a tocar de la ciutat que entusiasma a petits i grans. Podeu passejar-hi, jugar, fer esport o simplement prendre el sol. A més, els dies 14 i 17 d’abril, coincidint amb les vacances escolars, el Parc de la Sèquia hi organitza tallers de manualitats per a nens i nenes de 3 a 12 anys. Informeu-vos-en a parcdelasequia.cat. Després del taller, dineu al Sant Isidre, un restaurant ideal per anar-hi en família.
  3. Veure la processó de Divendres Sant. Recuperada l’any 2000, la processó de Divendres Sant recorre algun dels carrers principals de la ciutat i, com no podia ser d’altra manera, també passa pel Passeig. Si us agraden les tradicions de Setmana Santa, no us la perdeu. Podeu acabar el dia amb un sopar a base de producte local, al restaurant Maïami.
  4. Fer una visita al carrer del Balç. Estret i sinuós, el carrer del Balç és un fantàstic exemple d’urbanisme a l’època medieval. Amb la visita al carrer i al seu centre d’interpretació podreu conèixer com era Manresa en el seu moment de màxim esplendor, a la vegada que entrareu en un espai únic i ple de màgia. Aprofiteu els horaris especials de Setmana Santa: de dimarts 11 a dilluns 17 d’abril, obert cada dia de 10 a 14 hores i el dissabte, també de 17 a 20 hores. Si abans o després voleu entaular-vos o anar a fer un mos ràpid, feu un cop d’ull a les recomanacions que us fem en l’apartat bars i restaurants d’aquest mateix web.