9 de febrer de 2017

Quan parlem de plats típicament manresans a tots ens ve al cap el bacallà a la manresana. Aquesta recepta, recollida per Ignasi Domènech, s’ha convertit en la icona de la nostra cuina i avui podeu trobar-la als menús de molts restaurants de la ciutat com el Maïami,el Cibus o el Sant Isidre, que formen part de la campanya Menjar i Beure a Manresa. Però si el que voleu és fer-la a casa, aquí us deixem la recepta de Les Cuineres del Bages:

Ingredients (per a 4 persones):

 • 4 talls de bacallà del morro (dessalat)
 • 100 g d’espinacs frescos
 • 40 g de pinyons fregits
 • 40 g de panses de Corint
 • 10 prunes seques
 • 200 g de cebes de Figueres
 • 2 alls
 • 100 ml de moscatell
 • farina
 • oli d’oliva
 • julivert
 • pebre

Preparació:

Poseu en un bol les panses, les prunes i el moscatell i deixeu-ho macerar durant una hora.

Reserveu els fruits secs, coleu el moscatell, poseu-lo en un cassó i deixeu-lo reduir a foc suau durant una estona. Mentrestant, en una paella fregiu el bacallà prèviament enfarinat. Quan estigui dauradet, retireu-lo i reserveu-lo sobre paper absorbent.

A continuació, sofregiula amb una mica d’oli la ceba tallada en juliana i els alls laminats. Després, escaldeu els espinacs, refredeu-los en un bol amb aigua freda, piqueu-los i reserveu-los.Tot seguit, poseu a la paella de fregir el bacallà, els espinacs, el sofregit de ceba i all, els fruits secs macerats, el bacallà fregit i la reducció de moscatell i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.

Finalment, afegiu-hi els pinyons i el pebre, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure un minutet més.I ja per acabar, emplateu el bacallà i poseu-hi al costat els espinacs amb la fruita seca.