2 de febrer de 2017

Sou dels que aneu a fer el vermut o dels que feu l’aperitiu? Espereu durant tota la setmana aquesta prèvia del dinar dels diumenges…? És indubtable que els darrers anys aquesta tradició tan nostra ha anat agafant força, com també ho ha fet la beguda que li dóna nom. Voleu conèixer millor què és el vermut?

El vermut és una beguda elaborada a base de vi, alcohol i una combinació de plantes aromàtiques que li donen el seu aroma i gust tant característics. Es diu que els enòlegs utilitzen entre 50 i 80 ingredients diferents per elaborar aquesta beguda, a més d’edulcorants com el sucre o el caramel, que li dónen el característic color daurat.

Tot i que és una beguda reconeguda a nivell mundial, els seus orígens són típicament europeus. El vermut negre és originari d’Itàlia, on a finals segle XIX va néixer a Torí la marca Martini. El vermut blanc, en canvi, va ser creat a França. A diferència del negre, més dolç, el vermut blanc és més sec i té una graduació alcohòlica més alta.

A Catalunya, la zona de Reus va ser pionera en la producció de vermut, concentrant més de 30 empreses dedicades a la seva elaboració. Actualment, Reus continua essent el referent català del vermut, i fins i tot compta amb el Museu del Vermut, el museu dedicat al vermut més gran del món.

Anar a fer el vermut és tot un plaer a l’abast de tothom. A Manresa, val molt la pena aprofitar els dies assolellats de l’hivern per seure en una terrassa i compartir aquesta estona amb família i amics. Voleu idees de llocs on anar a fer el vermut a Manresa? Doncs aquí teniu la nostra recomanació de terrasses de Manresa per fer el vermut tot l’any!