24 de gener de 2017

Un any més, el Centre de Normalització Lingüística Montserrat organitza el concurs LlumCat, una activitat virtual de llengua i cultura catalanes centrada en el coneixement de la història i la tradició de la Festa de la Llum de Manresa. Al llarg d’aquests anys, la participació ha estat cada cop més nombrosa i ha arribat a públics molt diversos, d’edats també diverses que, tot jugant, han conegut l’origen d’aquesta festa manresana.

L’objectiu del CNL Montserrat a l’hora de participar en els actes de la Festa de la Llum ha estat vincular llengua i cultura. Aquest concurs té la finalitat d’aconseguir que els participants no solament s’interessin per la llengua i la cultura catalanes, sinó que aprofundeixin d’una manera lúdica en el coneixement d’un dels fets històrics que més impacte ha tingut en el desenvolupament econòmic, demogràfic i cultural de la ciutat de Manresa.

El concurs consta de 10 preguntes i hi ha 12 premis molt atractius que se sortejaran entre les persones que hagin encertat les respostes. Podeu participar-hi fins el 22 de febrer a través del web http://cpnl.cat/llumcat  

El LlumCat 2017 ha estat possible gràcies al patrocini d’ Aircatfly, l’Ajuntament de Manresa, Carrefour Manresa, Cinemes Bages Centre, Club Tennis Manresa, Diesa restauració, Ecorail del Cardener, El Pou de la gallina, FUB-UManresa, Garoina la botiga del peix, Manresana d’Equipaments escènics – Kursaal, Manresa+comerç, i a la col·laboració de l’Associació Misteriosa Llum, Centre de Formació d’Adults Jacint Carrió, El Setmanari, EOI de Manresa, Epsem, Manresainfo.cat, Òmnium Bages, Parc de la Sèquia, Regió7, Servei Educatiu del Bages i UOC.