22 de desembre de 2016

Avui us proposem una recepta que tant val per a un dia de festa com per a un dia de cada dia. Nutritiva, fàcil i econòmica. Us animeu a fer aquest timbal de cigrons amb bacallà i espinacs de l’escola de cuina Lleure?

Necessitareu:

  • 500 grams de cigrons cuits
  • 250 cc de fumet de peix, 1 ceba tendra i 1 pastilla de caldo
  • 250 grams de llom de bacallà dessalat
  • 100 grams d’espinacs cuits
  • 200 cc d’oli d’oliva
  • 300 cc de llet
  • sal

Preparació:

Escorrem els cigrons. Saltegem la ceba tendra, hi afegim els cigrons, el fumet i la pastilla de caldo i ho coem durant 10 minuts. Ho triturem i ho colem. Ha de quedar una crema homogènia. Coem el bacallà en llet bullint durant 2-3 minuts. Retirem la pell i separem el bacallà. L’eixuguem sobre paper absorvent. Retirem el tronc de les fulles d’espinacs i les coem en abundant aigua amb sal durant 2-3 minuts. Les escorrem i saltegem amb una mica d’oli d’oliva. Per servir-ho muntem un timbal, en copa o got, amb una capa de crema de cigrons, la cobrim amb el bacallà i ho acabem amb els espinacs. Ho reguem amb unes gotes d’oli d’oliva i uns cigrons.

Bon profit!