24 de novembre de 2016

En la setmana del Black Friday i a les portes de la temporada nadalenca, en què sempre acabem gastant més del que voldríem, us donem alguns consells per menjar bé sense que us hagueu de rascar massa la butxaca.

A casa:

  1. Planifiqueu els menús de la setmana. D’aquesta manera, no comprareu ni cuinareu més del necessari i, a més, podreu equilibrar-los de la millor manera des del punt de vista nutricional.
  2. Compreu productes de temporada. La fruita i verdura varien molt de preu en funció de si són de temporada o no. Aneu a mercats i botigues de proximitat per trobar la millor relació qualitat/preu. En productes envasats, estigueu al cas de les ofertes de supermercats i hipermercats.
  3. Cuineu vosaltres. Els aliments molt processats i precuinats solen tenir preus més alts que si els feu vosaltres i, a més, no són tan saludables. Així que convertiu la cuina en un passatemps on podeu experimentar, aprendre i gaudir fent els plats que després us menjareu.
  4. Aprofiteu les sobres. Un pollastre rostit sobrant es pot convertir en unes croquetes, la verdura la podem reciclar en una truita… Sigueu creatius i aprofiteu el menjar que queda a la nevera abans que se us faci malbé!

Fora de casa:

  1. Mengeu de menú del dia. Si heu de menjar fora de casa a diari, aprofiteu els menús del dia que ofereixen la majoria de restaurants, prioritzant aquells que facin servir productes de temporada ja que probablement seran de millor qualitat.
  2. Estigueu al cas d’ofertes i descomptes. Cupons de descompte, ofertes, promocions… Podeu trobar-los on line i també en revistes, fullets que ens deixen a les bústies, etc. En aquesta mateixa web, teniu un espai de promocions amb propostes molt interessants per menjar bé per pocs diners 😉
  3. Escolliu un menú tancat. Si aneu a sopar en parella, amb la família o amb amics, escolliu un dels menús tancats que ofereixen molts restaurants. Sabreu ben bé el que us gastareu i no hi haurà sorpreses a l’hora de pagar el compte.
  4. Apunteu-vos a la moda de l’street food. Els food trucks s’han convertit en habituals en moltes festes, fires i esdeveniments que es fan a casa nostra. Són una molt bona opció per menjar de qualitat i a bon preu.