17 de novembre de 2016

Ets dels que no surt de casa sense haver pres una tassa de cafè? O dels que prefereixes fer-lo al bar? El cafè, aquest company inseparable d’esmorzars i sobretaules… Te n’expliquem algunes curiositats que potser no coneixies:

  1. Itàlia és el país amb més cafeteries per habitants del món. Coneixem la passió dels italians pel bon cafè, i les xifres ho demostren. Es calcula que al país hi ha prop de 100.000 cafeteries que, repartides entre 60 milions d’habitants, toquen a una cafeteria per cada 600 italians.
  2. Finlàndia, el país que més cafè consumeix. Tot i que seria fàcil pensar que països com Itàlia o Colòmbia estan al capdavant del consum mundial de cafè, Finlàndia els supera, amb 10 quilos de cafè per habitant cada any.
  3. El cafè té nombrosos beneficis per a la salut. Consumit amb moderació, el cafè és un gran aliat de la nostra salut. Protegeix contra la diabetis tipus 2, certs tipus de càncer, depressió i retarda l’envelliment per la presència d’antioxidants.
  4. 4 tasses al dia, quantitat màxima recomanada. Diferents estudis conclouen que la dosi màxima de cafè considerada saludable és d’unes 28 tasses a la setmana (4 tasses al dia), en persones joves.
  5. Els científics, els professionals que prenen més cafè. Un estudi fet per l’empresa Dunkin’Donuts va revelar que els científics estan al capdavant del consum de cafè. Completen la llista els professionals de les relacions públiques i el màrqueting, els professionals de la salut, els cuiners, els professors, els treballadors socials i els experts en finances. A més, segons aquest mateix estudi, el 46% dels treballadors afirma que quan no beu cafè és menys productiu.