19 d'octubre de 2016

Sou dels que marxeu de casa sense esmorzar? Dels que  us entauleu amb tota la família? Dels que feu un cafè a mig matí? Sempre hem sentit a dir que l’esmorzar és l’àpat més important del dia però, ho tenim prou en compte? La son i les presses del matí fan que moltes vegades no parem prou atenció a un àpat que ens ha d’assegurar els nutrients necessaris per començar bé el dia i aportar-nos entre un 20 i un 25% del total de calories diàries. A continuació, us expliquem quins aliments no poden faltar-hi:

Farinacis: pa, cereals, galetes… Aporten energia, vitamines i minerals, i també són una font important de fibra. El més recomanable és sempre escollir el pa o els cereals integrals, evitar la pastisseria industrial i els productes molt ensucrats. Però també us hem de dir que, en condicions de salut normals, un croïssant de tant en tant no va malament a ningú! 😉

Làctics: llet, iogurs, formatge… Aquests aliments ens aporten proteïnes d’un alt valor biològic, a més de calci, ferro i zinc, entre altres nutrients. Si teniu sobrepès o patiu colesterol, escolliu-los desnatats i no abuseu dels formatges més curats. Però si gaudiu de bona salut, us podeu permetre, ocasionalment, unes torrades amb mantega i melmelada.

Fruita: sencera o en forma de suc. Ens aporta les vitamines hidrosolubles necessàries per a l’organisme i també ajuda al bon funcionament dels òrgans digestius. Escolliu sempre fruita fresca de temporada i intenteu evitar els sucs industrials, amb un alt contingut en sucre.

Altres aliments: sense abusar-ne, en un esmorzar saludable hi podem incloure aliments com els greixos (oli d’oliva, fruits secs), sucres (melmelada, mel, cacau), proteïnes (ou, tonyina, embotits) o altres hortalisses i verdures.

Així que, tant si esmorzeu a casa com al bar o a la feina, si teniu en compte aquestes recomanacions estareu cuidant la vostra salut i també la vostra línia. Perquè està comprovat que les persones que esmorzen mantenen millor el pes dins dels límits considerats saludables que aquelles que se salten l’esmorzar.