28 de setembre de 2016

Som a la Setmana del Cor i és un bon moment per plantejar-nos si la nostra dieta és adequada per tenir una bona salut cardiovascular. Mengem fruita i verdura cada dia? Amanim amb oli d’oliva? Mantenim a ratlla els aliments processats? Com hem sentit a dir ja tantes vegades, la dieta mediterrània i mantenir-nos actius físicament són dos aspectes importants a l’hora tenir un cor saludable. A més, en aquest article us recomanem 10 aliments que, segons la Fundación Española del Corazón, tenen propietats especialment beneficioses per al nostre cor. Ja us avisem que alguns us sorprendran!

  1. Nous. Un aliment “estrella” per prevenir i cuidar problemes cardiovasculars gràcies als seus alts nivells d’àcids grassos Omega-3, que protegeixen el cor.
  2. Bròcoli. No el confonguem amb el bròquil (és de color més fosc i amb flors menys compactes). Aporta àcid fòlic, zinc, ferro, calci, vitamina K, antioxidants… Tot això ajuda a reduir el risc d’accidents vasculars.
  3. Xocolata negra. Contribueix a restaurar la flexibilitat de les artèries i evita que els leucòcits s’enganxin a les parets dels vasos sanguinis.
  4. Maduixes. Contenen flavonoides, que contribueixen a dilatar les artèries, protegeixen la capa interior dels vasos sanguinis i controlen la tensió arterial.
  5. Curri. La curcumina, un potent antioxidant present en aquest condiment, redueix les probabilitats de sofrir insuficiència cardíaca i hipertensió per les seves propietats antiinflamatòries.
  6. Te verd. Una o dues tasses de te verd al dia contribueixen a prevenir malalties cardiovasculars, ja que ajuden a disminuir els nivells alts de greix a la sang.
  7. Oli d’oliva. La ingesta diària d’oli d’oliva ajuda a protegir la salut cardiovascular gràcies als àcids grassos i antioxidants.
  8. Salmó. Redueix els nivells de colesterol i triglicèrids i incrementa la fluïdesa de la sang, en millorar l’elasticitat de les parets arterials.
  9. Vi negre. L’etanol i els polifenols tenen efectes beneficiosos sobre les mol·lècules inflamatòries que causen l’arterioesclerosi.
  10. Llegums. Hi ha diferents estudis que avalen que les seves proteïnes d’excel·lent qualitat i el seu poc greix afavoreixen uns nivells saludables de colesterol a la sang.

I vosaltres, ja els heu inclòs a la vostra dieta? Teniu alguna recepta especial per alguns d’ells? Ens agradarà molt que ens feu arribar les vostres opinions a través de les xarxes socials. Ens trobareu a www.facebook.com/mibmanresa i a Twitter amb el perfil @menjaribeure.