18 d'abril de 2018

Ara que sembla que el bon temps ha arribat per quedar-se, comencen a venir de gust plats més lleugers. Per això us proposem la recepta d’aquest pastís de salmó. Fàcil, ràpid i boníssim! Preneu nota de com fer-lo!

Necessitareu els següents ingredients:

 • pa de motlle sense crosta
 • ¼ enciam
 • 150 gr de gambes cuites
 • salmó a làmines (per cobrir el pastís)
 • 3 llaunes petites de tonyina
 • maionesa
 • llet

I per decorar:

 • 1 ou dur
 • pebrot escalivat
 • olives
 • anxoves
 • ou filat

Elaboració:

Agafem un motlle mitjà (pot ser d’aquells d’alumini d’un sol ús) i posem una capa de pa de motlle. Entre llesca i llesca ho sellem amb una mica de llet, procurant sobretot que la llesca no quedi humida. A continuació, tallem l’enciam molt menut i el barregem amb la tonyina, les gambes pelades i la maionesa i remenem molt bé tots aquests ingredients. Un cop fet això, posem les capes de la barreja de l’enciam sobre el primer pa de motlle, ho tapem amb unes altres llesques de pa i així successivament fins a arribar a fer tres capes. Quan ja tinguem fetes les tres capes, ho deixem reposar una hora a la nevera.

Un cop ha reposat, el desemmotllem a i el cobrim amb el salmó. Finalment, fem la decoració afegint-hi per sobre l’ou filat, l’ou dur, les tiretes de pebrot i les olives.

És un plat molt ràpid de fer, fàcil i molt vistós. Us animeu a fer-lo?