27 de febrer de 2018

Durant tot aquest mes us hem anat plantejant a través de les nostres xarxes socials (https://twitter.com/menjaribeure i  https://www.facebook.com/menjaribeure.manresa) una pregunta amb dues possibles respostes: cert o fals? Bé, avui ho esbrinem! La pregunta que vam llençar va ser si el fet de menjar fruita després de dinar engreixa. La resposta ja la tenim i és… Incorrecta!

L’ordre amb què s’ingereixen els aliments no influeix en el total de calories que aquests contenen, però sí que pot afectar a la digestió. La fruita és una font saludable de fibra, vitamines i minerals, carbohidrats i una mica de proteïna amb un valor energètic variable.

La fruita, així com qualsevol altre aliment, aporta el mateix número de calories si es menja abans, després o durant els àpats. Potser la creença que si prenem fruita després dels àpats engreixa es deu al fet que, pel seu alt contingut en fibra fa que la fruita produeixi sacietat, i per tant, si la mengem abans de l’àpat acabarem ingerint menys quantitat d’aliments i reduirem així la ingesta calòrica final. Però també podem experimentar l’efecte contrari. Hi ha persones que relaten que el fet de menjar fruita en dejú els obre la gana.

I recordeu que no hi ha aliments que engreixin ni aliments que aprimin, el que determina la nostra composició corporal és el conjunt de la nostra alimentació i el nostre estil de vida.