16 de desembre de 2016

El marisc, el pollastre de pagès, les fruites tropicals i, com no podia ser d’altra manera, els dolços típics d’aquestes dates com els torrons i les neules, són els reis de les taules de Nadal. Una festa en què mana la tradició i la majoria de famílies segueixen apostant pels plats de tota la vida. Si encara no teniu decidit el menú de festes, us donem algunes idees de plats que encaixaran a la perfecció en l’àpat del dia de Nadal:

Per començar…

Sempre és bo fer obrir la gana amb un aperitiu. Pot ser tradicional, amb croquetes de pernil ibèric, canapés de salmó fumat, coca amb pernil, bunyols de bacallà…, o bé més creatiu. Aquí podeu deixar volar la vostra imaginació!

De primer…

L’escudella amb galets i pilotetes és l’estrella dels primers plats nadalencs. Hi ha qui prefereix els canelons, tot i que a Catalunya són més típics del dia de Sant Esteve. Una altra opció és fer un còctel fred de pinya i marisc, que pot ser en forma de pinya farcida, o fins i tot una amanida d’hivern. Si no us agraden els primers freds en aquesta època, una crema de marisc és una opció excel·lent.

De segon…

Un dels plats més tradicionals és el pollastre de pagès farcit i acompanyat de prunes i pinyons. Si aposteu per un segon de carn, també podeu fer una espatlla de cabrit al forn o un rodó de vedella amb bolets. Els amants del peix i el marisc també teniu els vostres plats nadalencs: la sarsuela, unes cuetes de rap amb suquet de pescadors, una caldereta de lluç o fins i tot una graellada de peix i marisc us faran gaudir d’allò més.

I de postres…

Aquí sí que no hi ha discussió. Torrons, neules i polvorons manen per aquestes dates. Deixeu espai també per als sorbets de cítrics que us ajudaran a pair, així com per les fruites, tant les de tota la vida com les tropicals que aquests dies podem trobar a moltes fruiteries i mercats.

I si no teniu ganes de cuinar, sempre hi ha l’opció de dinar al restaurant o bé encarregar el menjar per emportar-vos a casa. Tots els plats que us hem recomanat els trobareu a les cartes de Nadal i Sant Esteve dels restaurants Maïami, Cibus i Atenes. Bon profit!