2 de desembre de 2016

Comença la temporada de sopars d’empresa i, qui més qui menys, té compromisos amb caps i companys de feina aquests dies. Segons els experts en comunicació interna, el sopar de Nadal de l’empresa és una molt bona ocasió per fer equip, cohesionar els professionals de l’empresa i, en cas d’empreses molt grans, conèixer a companys a qui habitualment no veiem. Així que, a menys que existeixi un motiu més que justificat, l’assistència a aquest acte és d’allò més aconsellada.

Si ets de les persones que s’ocupa d’organitzar-lo, tingues en compte uns consells molt senzills per assegurar que tot vagi bé. Sigues especialment curós amb el lloc on se celebrarà. Molt millor si és en una zona cèntrica i de fàcil accés. També hi ha empreses que opten per portar un càtering a les seves oficines, una opció molt vàlida si disposem de l’espai adequat. Com també ho és substituir el sopar per un dinar. Cada empresa té el seu tarannà i les seves preferències, així que hi ha moltes possibilitats per triar!

A l’hora d’escollir el menú, busca’n un de tancat o que, com a molt, deixi als assistents triar un dels plats, millor si és abans del dia del sopar per facilitar l’organització del restaurant. Opta per un estil de cuina sense massa complicacions, amb plats que puguin agradar a tothom. Els pica-pica són ideals en aquest sentit ja que permeten que cadascú esculli quins plats vol tastar.

Si ets dels que vas al sopar, aprofita’l per fer networking i parlar amb companys amb qui habitualment no tens relació. És un moment ideal també per a tractar amb els caps en un ambient més distès que el de l’oficina. Potser descobreixes facetes seves que no coneixies!

Ara bé, segons els experts en protocol, cal tenir sempre en compte que es tracta d’un acte d’empresa. Per tant, compte amb la vestimenta, el consum d’alcohol i el comportament. Un tema a part són els sopars organitzats pels propis companys de feina. Aquí sí que teniu via lliure per ser vosaltres mateixos 😉